DERMIO – plimbarea pe munte din mijlocul orasului

_D7B9399

DERMIO – plimbarea pe munte din mijlocul orasului

Niciuna dintre noi nu este interesata de chimie cand vine vorba de munte, plimbare prin ploaia de vara , padure sau faleza.
Insa, pentru a aprecia si din alt aspect beneficiile acestor activitati, trebuie inteles de ce avem nevoie de cate o gura de aer curat in afara concediului.

Oxigenul: este cel mai raspandit element din natura, cu rol important in respiratia organismelor vii.

Electronii: sunt niste particule care intra in alcatuirea atomilor tuturor substantelor.

Ioni: atomi sau grup de atomi cu incarcatura electrica pozitiva sau negativa.
Ionii pozitivi se formeaza prin cedare de electroni iar cei negativi prin acceptare.

+ In general in incaperile inchise aerul este incarcat cu ioni pozitivi.

Calculatorul, televizorul, radio-ul, electrocasnicele in general genereaza ionizarea pozitiva a aerului.
Concentratia mare a ionilor pozitivi scade puterea de concentrare, genereaza dureri de cap, indispozitie, somnolenta, tulburari nervoase, iritabilitate, stres.

Ionii negativi sunt sunt molecule de oxigen care au o sarcina electrica negativa in exces. Mai sunt numiti si vitaminele aerului deoarece in prezenta lor tindem sa fim binedispusi, mai vigilenti, mai relaxati, cu o stare generala buna.

Toate aceste efecte ne sunt oferite de natura in momentele nepretuite descrise la inceputul articolului. Vantul, fulgerele, ploile, vegetatia, ajuta la mentinerea unui raport benefic intre concentratia de ioni negativi si cea a ionilor pozitivi. In conditii atmosferice normale precum cele intalnite in aerul „de tara”, concentratia ionilor negativi poate varia de la aproximativ 1000 pana la 4000 de ioni pe cm3. Asta numim noi „aer curat”.

Din pacate, daca in zonele ideale cum ar fi malul marii, paduri, munte, cascade gasim concentratie intre 50.000-100.000 de ioni negativi pe cm3, in orasele mari si aglomerate avem undeva intre 100-2000, in apartamente 40-100, iar in incaperile cu aer conditionat intre 0-20!!!

Dar, din nefericire, nu putem avea un program de rasfat in natura regulat si constant. Insa aparatul de oxigenare celulara poate suplini efectele varfului de munte.

***Terapia se realizeaza confortabil, clienta stand intinsa pe pat sub casca ce alimenteaza cu ioni negativi avand muzica ambientala relaxanta. In acest timp, intregul organism se bucura de efectele ionilor negativi:
-la nivelul tenului se observa luminozitate, tonifiere, imbunatatirea aspectului ridurilor.
-la nivelul intregului organism, prin sistemul respirator, aducand beneficii persoanelor cu tulburari de somn,lipsiti de energie, cu diverse alergii sau cu migrene.

Asadar, intre concedii, va recomand acest tip de tratament pentru a va reincarca rezervorul energetic si pentru momentul vostru de relaxare.

by Monica Mitu – estetician

ABOUT AUTHOR

NO COMMENTS

GIVE A REPLY