Microdermabraziunea faciala – un remediu pentru acnee

brunettes_women_models__faces

Microdermabraziunea faciala – un remediu pentru acnee

Pentru a explica beneficiile acestui tratament trebuie mai intai sa-i dam o definitie:
Microdermabraziunea este un tratament facial cu rol de a indeparta stratul superficial al pielii ( stratul cornos al epidermei).

Insa de ce am vrea sa indepartam acest strat?
Bineinteles, ne este total benefic deoarece suprafata pielii a fost “inzestrata” cu functia de bariera impotriva radiatiilor solare si a bacteriilor.
Vrem sa indepartam acest strat pentru ca, la un interval de timp, celulele moarte trebuie inlaturate, ele ne-mai-aducand beneficii, dimpotriva, sufocand tenul.

Acest tip de tratament se realizeaza in doua feluri:
microdermabraziunea cu pulbere de diamant, oxid de aluminiu sau alte substante abrazive. Aceste particule sunt proiectate pe suprafata pielii printr-un tub. Prin acelasi tub, particulele impreuna cu impuritatile sunt retrase aproape simultan. Astfel, se face o curatare blanda a pielii, fiind o procedura confortabila pentru un ten mai sensibil.
microdermabraziunea cu capete de diamant (de diferite marimi si granulatii) . Este o procedura bazata tot pe puterea vacuumului cu absorbtie reglabila care va „aspira” impuritatile

Indiferent de varsta, pielea trebuie ingrijita.

Mitul mamelor si bunicilor noastre de a nu face tratamente de tinere pentru ca ne imbatranim tenul este partial adevarat. Intr-adevar, nu este bine sa folosim produse neadecvate varstei sau tipului de ten, insa este foarte bine sa folosim produsele specifice de curatare, hidratare si ingrijire.
Microdermabraziunea este tratamentul bun pentru majoritatea tipurilor de piele, fie ca este un ten normal sau un ten cu probleme.

Beneficiile tratamentului de microdermabraziune asupra unui ten normal:
-curata profund tenul de impuritati si piele moarta
-ajuta la regenerarea celulara lasand loc pentru reformarea unui strat nou de piele
-stimuleaza producerea naturala de fibre de colagen si elastina
-absorbtia produselor aplicate post-tratament creste de aproximativ 15 ori

Beneficiile tratamentului de microdermabraziune asupra unui ten cu probleme:
-ridurile sunt estompate
-petele pigmentare sunt estompate
-cicatricile post-acnee sunt estompate

Dupa acest tratament, pentru ca a fost indepartat stratul care protejaza impotriva radiatiilor UV, trebuie neaparat sa folosim crema cu protectie solara. Acest tip de crema trebuie aplicat defapt zilnic, indiferent de anotimp, deoarece radiatiile UV sunt prezente si vara si iarna, fiind capabile sa penetreze norii. In caz contrar pielea risca sa se pateze si sa imbatraneasca prematur.

In incheiere doresc sa va amintesc citatul „Frumusetea vine din interior”, care pe langa semnificatia metaforica, are si sens practic si anume aveti grija la alimentatie.

Pentru ca tenul sa arate „viu” trebuie sa-i oferiti o alimentatie cat mai vie!

by Minica Mitu – estetician

ABOUT AUTHOR

NO COMMENTS

GIVE A REPLY