ACNEE – tratamente faciale

beautiful faces

ACNEE – tratamente faciale

Acneea este o afectiune total neplacuta care poate sa apara la orice varsta, sub diferite forme si niveluri de gravitate.
Cele mai comune tipuri sunt: acneea conglobata, vulgara, rozacee, comedoniana sau acnee cauzata de o bacterie specifica.
Nu este o problema care afecteaza doar adolescentii, ci poate aparea si in cazul adultilor sau al bebelusilor (acnee neonatala, cauzata de modificarile hormonale care apar in timpul sarcinii).

De ce poate sa apara acneea?

-ingrijire neadecvata sau deficitara a tenului
-infectie cu o bacterie numita Propioni bacterium acnes ( infectare ce poate fi capatata si prin folosirea in comun cu alte persoane a instrumentelor de machiaj sau ingrijire a tenului)
-exfolierea naturala deficitara a pielii combinata cu secretare excesiva de cheratina (o componenta principala a primului strat al pielii), blocandu-se astfel porii si favorizandu-se inmultirea bacteriilor
-un dezechilibru hormonal
-alimentatie neadecvata sau consum excesiv de zahar! Peste 80% dintre persoanele cu acnee au recunoscut ca zaharul este alimentul lor preferat.

Cum tratam?

Daca nu este tratata in primul rand cauza, efectele vor continua sa apara, indiferent de tipul de tratament cosmetic. Asadar trebuie consultat un medic endocrinolog (pentru a afla daca este o cauza hormonala) sau dermatolog (care va sti care sunt medicamentele indicate pentru pielea dumneavoastra).

Dupa ce v-ati asigurat ca sursa problemei este rezolvata sau in curs de rezolvare, puteti trece la ultimul pas si anume vindecarea pielii.

Va putem recomanda cateva tipuri de tratament facial specific problemelor de acnee:

*Tratamentul cu oxigen hiperbaric:  este un tratament facial complex care presupune, in prima faza, o curatare profunda a tenului prin pulverizarea cu presiune a unei solutii saline. In a doua etapa se introduc in straturile profunde ale pielii diferite substante active necesare, in cazul acesta fiole concentrate pentru tratarea acneei.

*Microdermabraziunea: nu se recomanda unui ten cu acnee activa, insa trateaza cu succes urmele lasate de aceasta (cicatrici, pete), ajutand la regenerarea celulara.

*Tratament CPL (lumina pulsata calibrata):
Acest tip de tratament facial este unul modern, eficient, care trateaza mai multe imperfectiuni ale pielii:
-acnee si cicatrici cauzate de aceasta
-pete
-vase capilare vizibile
-pilozitate
In cazurile de acnee lumina pulsata patrunde profund in straturile pielii, micsoreaza glandele sebacee inflamate, diminueaza secretia de sebum, are efect antibacterian si atenueaza cicatricile acneice prin stimularea secretiei de fibre de colagen.
Spre deosebire de alte tipuri de lumina pulsata (IPL,SPL) tratamentul CPL are risc de durere si ranire mult mai mic, iar tehnologia de ultima generatie ofera rezultate mult mai bune.

*Tratament Tegoder: este un tratament facial cu etape clasice (demachiere, tonifiere,exfoliere, extractii,masca, crema de final) insa cu rezultate foarte bune, toate produsele implicate fiind produse de calitate si specifice tenului cu acnee. Rolul sau este de a elimina impuritatile, sebumul, dar si de a regenera si hidrata acest ten stresat.

 

Asadar…Va recomand sa alegeti cu grija, impreuna cu specialistul dumneavoastra, tratamentul facial  potrivit.

Nu uitati ca suntem diferite, iar fiecare tip de ten este unic. Trebuie sa va gasiti reteta potrivita!

„Fericirea o face pe femeie frumoasa si dragostea o face fericita. Iubirea este adevaratul fard al femeii.”

Charles Baudelaire (poet francez din secolul IX)

by Monica Mitu – estetician

ABOUT AUTHOR

NO COMMENTS

GIVE A REPLY