CPL X- LASE – o minune a tratamentelor faciale si a epilarii definitive

_D7B9538

CPL X- LASE – o minune a tratamentelor faciale si a epilarii definitive

Aparatul de ultima generatie CPL   X-LASE , foloseste o tehnologie cu laser si lumina pulsata calibrata, utilizata pentru un numar mare de tratamente cosmetice precum: indepartarea treptata a parului, reintinerirea pielii, reducerea ridurilor, tratamentul acneei, eliminarea petelor pigmentare si tratamentul leziunilor vascular (cuperoza).

Folosirea acestui aparat  -CPL X-Lase –  in procedura de epilare definitiva are mai multe avantaje.

In primul rand este nedureroasa, comparand cu metodele de epilat traditionale. Este minimum invaziva, nu prezinta risc de infectie, folosirea ei nu duce la riscul de a dezvolta cancer de piele, are un risc foarte mic de aparitie a reactiilor adverse. Ca si masura de precautie, dupa tratament se foloseste o crema fotoprotectoare (cu factor de protectie solara).
Ca orice alta procedura, si aceasta prezinta  contraindicatii, de care este nevoie sa tineti cont.

Sedinta se efectueaza la 5-6 saptamani, deoarece trebuie sa “prindem” toate cele 3 cicluri de crestere ale firului de par (faza de crestere -anagen,  faza de stagnare – catagen,  faza de regresie – telogen).  Cu alte cuvinte, firele cresc, se mentin, involueaza si apoi cad.

CPL X-Lase  este eficient doar in stadiul activ al cresterii firului de par, adica in faza anagena. Deoarece pe tot corpul exista fire de par in toate cele trei faze, este nevoie de un numar mai mare de sedinte pentru a distruge toti foliculii pilosi. Mai exact acesta actioneaza prin pulsul de lumina dat, care deterioreaza foliculul si cauzeaza caderea acestuia. Pulsurile de lumina ajung la melanina din firul de par si circula pana la folicul pe care il incalzesc si apoi acesta este distrus.

Dupa efctuarea sedintei, este bine sa evitati pe zona tratata: expunerea la soare sau la solar timp de 1-2 saptamani, folosirea lotiunilor auto-bronzante o saptamana, epilarea (cu ceara, aparat de epilat, crema depilatoare sau pensat), baia/ dusul fierbinte, sauna timp de 24–48 de ore, folosirea exfoliantilor timp de o saptamana, purtarea hainelor foarte stramte sau din material sintetic. De asemenea este foarte important sa va hidratati corpul, band multe lichide, in special apa.
Desi riscul de aparitie a efectelor adverse este foarte mic, la persoanele mai sensibile pot aparea: senzatia de intepatura sau caldura locala in timpul sedintei, eritem in zona tratata care dispare dupa aproximativ 48 de ore, hiperpigmentare (mai ales pentru pielea inchisa la culoare), dar care este trecatoare.

 

by Janina Gherbezan – estetician

ABOUT AUTHOR

NO COMMENTS

GIVE A REPLY